La oss jobbe bedre sammen

Filed under: Kurs, Oppdrag

 

La oss jobbe bedre sammen!

Langesund, Telemark

Samarbeid og læringsledelse I – Deler og helhet

Hvordan kan vi jobbe bedre sammen? Hvordan utnytte ressursene effektivt og bygge på hverandres styrker?

Elevenes læring skal stå i sentrum for arbeidet. Noen ganger opplever vi at virksomhetens møtekultur, informasjonsflyt og samarbeidsånd står i konflikt med dette idealet.

Dette kurset  handler om å se sammenheng mellom de mange detaljene i hverdagen og overordnede utfordringene i virksomheten. Hvordan skape gode møter, sette tydelige mål og lage et klima for utviklende samarbeid? Deltakerne får nyttige tips og øvelser de kan ta med tilbake til virksomheten.

Presentasjonen finner du her*)

*) En del opphavrettighetsbeskyttet materiale er fjernet, og kurset er stadig i utvikling. Om du savner noe fra kurset du deltok på, ta kontakt med meg, så sender jeg det.

Samarbeid og læringsledelse II – Kulturbygging

Bodø, Nordland

Hvordan kan vi sette den menneskelige faktoren i lærende organisasjoner i sentrum for utviklingen? Hvordan finne og dyrke koblingen mellom indre motivasjon, trivsel og gode resultater?

Dette kurset fortsetter der det første kurset slutter. Vi jobber både med de store, overordnede spørsmålene og de hverdagslige, praktiske utfordringene. Hvordan jobbe med verdier og holdninger i kollegiet? Hvordan utvikle felles språk og virkelighetsforståelse? Hva vil et oppdatert syn på ledelse ha å si for måten vi organiserer virksomheten? Nye organisasjoner trenger ny forståelse om ledelse – hva innebærer verdibasert og distribuert ledelse? Hva innebærer det å dyrke en kultur for læring?

 

Samarbeid og læringsledelse III  – Workshop

Hvordan kan vi jobbe bedre sammen?

De to første kursene er foredragsbaserte, og består av forelesninger + innslag av praktiske oppgaver og diskusjonsdeler. Workshopen bygger på kurs I og II og er en styrt prosess med gruppearbeid, der deltakerne jobber med konkrete utfordringer for sin arbeidsplass. Workshopen passer godt som en arena der ledelse og ansatte jobber sammen om felles problemstillinger. Maks antall deltakere: 40.

 

Tilbakemelding fra oppdragsgiver:

«Tusen takk for et fantastisk foredrag, og takk for at du ville komme til oss! Alle jeg har snakket med som var på ditt foredrag har fortalt at de opplevde deg som en god foredragsholder, og foredraget som tankevekkende og inspirerende. Flere av mine medarbeidere som var på ditt foredrag sier at de har gått derifra med nye ideer og perspektiver.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.