Fanget av gode intensjoner?

Når man skal diskutere god klasseledelse i et student- eller lærerfellesskap, er det strålende med gode caser. Én slik case kan være dette tre og et halvt minutt lange klippet fra TV-serien «Kongsvik ungdomsskole», hvor vi få se den nyansatte kontaktlæreren Mariannes oppstart av en time. Mange lærere vil kunne kjenne seg igjen i elementer av dette. Den store ironien i dette er at Marianne gjør så mye riktig: Hun har et positivt elevsyn, hun er opptatt av kunnskap og læringsprosess og åpenbart en stor idealist. Så hvorfor ender det likevel så ille? Det spørsmålet kan danne utgangspunkt for en lang diskusjon om tydelig oppstart av timer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.